Duminica Bibliei, 11 martie 2018

Ce se poate face pentru a celebra cu folos Duminica Bibliei? Duminica Bibliei

Iata, in sinteza, ce se poate face pentru a marca aceasta duminica:
 o mică procesiune cu evangheliarul (sau cu lecționarul) prin Biserică, însoțindu-l cu lumânări aprinse și tămâie în timpul cântării „Laus tibi Christe”, pentru a scoate în evidență sacralitatea Bibliei. Pot fi implicați lectori sau persoane consacrate.
 scoaterea în evidență în acea duminică a amvonului prin împodobirea lui.
 în momentul proclamării Evangheliei, lumânările care au fost folosite la procesiune vor putea fi ținute la dreapta și la stânga amvonului.
 la sectiunea DUMINICA BIBLIEI de pe acest site, veți putea găsi materiale pastorale pe categorii de vârstă:
o   predici de sensibilizare biblică pentru copii, tineri și adulți,
o   cateheze și modele de lectio divina pentru aceleași trei categorii de credincioși. Sigur, catehezele și momentele de lectio divina pot fi făcute și în zilele premergătoare duminicii Bibliei.
Preoții sunt rugați ca la predica din Duminica Bibliei să încurajeze credincioșii să citească Biblia, să o mediteze și să o iubească. 
– se va putea face, în duminica respectivă, un moment de adorație sau vecernie, folosind eventual materialele de pe site sau creând altele. 
– cel mai important insa este SĂ SE ARATE CONCRET BIBLIA ca ei sa o vada si sa se gandeasca sa o aiba si sa o citească.
Profit de ocazie pentru a vă ruga să anunțati credinciosii care au acasa Biblii vechi sau Biblii ale altor confesiuni religioase că am vrea sa facem un MUZEU BIBLIC: să stie că, DĂRUINDU-LE acestui muzeu, pot face un serviciu tuturor cei care doresc sa cunoasca mai indeaproape Biblia si istoria ei chiar și numai prin simpla vedere a acestora.

Lasă un comentariu